ΕΜΠΕΙΡΙΑ

 

Από το 1991 έως το 1994 συνεργάστηκε με τον καθηγητή και πρώην πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών Πέτρο Γέμτο, στο Οικονομικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών, στην διδασκαλία και στην έρευνα, στην Μεθοδολογία των Οικονομικών, στην Ιστορία της Οικονομικής Θεωρίας και στην Οικονομική Ανάλυση των Θεσμών.

Υπό την προτροπή και σύσταση του καθηγητή Γεωργίου Μπήτρου έγινε δεκτός από το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του New York University δια την παρακολούθηση του Colloquium in Entrepreneurship υπό την διεύθυνση των καθηγητών Israel Kirzner και Mario Rizzo την άνοιξη του 1992.

Το καλοκαίρι του 1992 συμμετείχε στο Center for Study of Public Choice του George Mason University της Virginia στο σεμινάριο των Δημόσιων Οικονομικών υπό την διεύθυνση και διδασκαλία του βραβευμένου με Νόμπελ Οικονομικών καθηγητή James Buchanan και του καθηγητή Gordon Tullock.

Συνεργάστηκε με το Centre Jean Baptiste Say του Παρισιού στο project “ New Economic Institutions and Social Justice ” υπό την διεύθυνση του καθηγητή Bertrand Lemennicier του Πανεπιστημίου του Παρισιού της Σορβόννης.

Συνεργάστηκε με το Pacific Research Institute του Σαν Φραντσίσκο στην εφαρμογή της πολιτικής των ιδιοκτησιακών δικαιωμάτων στην διαχείριση των κοινόχρηστων πόρων και στην αποτελεσματική προστασία του περιβάλλοντος.

Έχει συνεργαστεί με τον Tom Palmer διευθυντή του Cato University και Senior Fellow του Cato Institute της Ουάσιγκτον στην εφαρμογή και ανάπτυξη της θεωρίας της Δημόσιας Επιλογής και της Οικονομικής Ανάλυσης των Περιουσιακών Δικαιωμάτων.  

Έχει διατελέσει διεθνής επιστημονικός συνεργάτης του Heritage Foundation της Ουάσινγκτον.

Έχει διατελέσει τακτικός επιστημονικός συνεργάτης στο Κέντρο Πολιτικής Έρευνας και Επιμορφώσεως (ΚΠΕΕ)

Έχει διατελέσει μέλος του επιστημονικού συμβουλίου του Κέντρου Νέας Πολιτικής (ΚΕΝΕΠ)

Είναι ιδρυτικό μέλος και έχει διατελέσει μέλος του ΔΣ της μη κερδοσκοπικής εταιρείας Η Άμυνα του Πολίτη.

Είναι ιδρυτικό μέλος και έχει διατελέσει μέλος του ΔΣ της επιστημονικής εταιρείας Λέσχη Adam Smith Αθηνών.

Έχει διατελέσει μέλος του Technical Program Committee of Qualitative and Quantitative Economics με έδρα την Σιγκαπούρη.

Έχει διατελέσει κριτής για δημοσίευση άρθρων στα κορυφαία επιστημονικά περιοδικά Public Choice, Journal of Institutional Economics και σε άλλα.

Είναι Assistant Editor του επιστημονικού περιοδικού The UNIVERSITY WITHOUT BORDERS Journal of ECONOMICS & BUSINESS.

Είναι μέλος του Επιστημονικού Συμβουλίου του Κέντρου Φιλελεύθερων Μελετών (ΚΕΦΙΜ).

Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ).

Έχει διδάξει ως Επισκέπτης Καθηγητής στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης και έχει συνεργαστεί με το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης, στην επιμόρφωση και στην δια βίου εκπαίδευση και μετεκπαίδευση των δημοσίων υπαλλήλων σε θέματα Δημόσιας Πολιτικής, Δημοσιονομικής Πολιτικής και Δημόσιου Λογιστικού.

Από τον Οκτώβριο του 2001 έως το 2006 δίδαξε Δημόσια Οικονομικά, Θεωρία της Κρατικής Παρέμβασης και Οικονομική Ανάλυση των Θεσμών στο Οικονομικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με βάση το Προεδρικό Διάταγμα 407/80 στη βαθμίδα του Επίκουρου Καθηγητή.

Από τον Οκτώβριο του 2007 έως τον Μάρτιο του 2013 έχει διδάξει Μικροοικονομική, Δημόσια Οικονομικά, Μεθοδολογία Οικονομικής Επιστήμης, Οικονομική Ιστορία και Οικονομική Πολιτική στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στη βαθμίδα του Λέκτορα.

Από το χειμερινό εξάμηνο του 2013 διδάσκει ως Συνεργαζόμενο Εκπαιδευτικό Προσωπικό στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο στην Θεματική Ενότητα της Διοίκησης Πολιτισμικών Μονάδων το μάθημα Οικονομία του Πολιτισμού.

Από τον Απρίλιο του 2013 έως το 2020 έχει διδάξει Μικροοικονομική, Δημόσια Οικονομικά, Μεθοδολογία Οικονομικής Επιστήμης, Οικονομική Ιστορία και Οικονομική Ανάλυση και Πολιτική των Θεσμών στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στη βαθμίδα του Επίκουρου Καθηγητή.

Από το εαρινό εξάμηνο του 2010 έως το 2020 έχει διδάξει Οικονομική Ανάλυση των Θεσμών, Βιομηχανική Οργάνωση, Οργάνωση και Διοίκηση Δημόσιων Επιχειρήσεων και Οργανισμών, Marketing Δημοσίων Επιχειρήσεων και Οργανισμών, και Ηλεκτρονικό Εμπόριο στα προγράμματα μεταπτυχιακών σπουδών του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Από το εαρινό εξάμηνο του 2020 έως σήμερα διδάσκει Οικονομική Θεωρία, Μικροοικονομική και Μακροοικονομική, Οικονομική Ανάλυση, Διοίκηση και Οργάνωση των Θεσμών, Ιστορία της Οικονομίας και των Τεχνολογικών Επαναστάσεων και Ιστορία των Ευρωπαϊκών Θεσμών στο πρόγραμμα σπουδών του Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στη βαθμίδα του Αναπληρωτή Καθηγητή.

 

 

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ